TRAPTREDEN IN ALUMINIUM:  Deze trede is ontstaan omdat er geen alternatief was. Treden in staal, staco, grating, al of niet gegalvaniseerd, met grote of kleine gaten, zijn er in overvloed te koop. Het nadeel is dat ze ontwikkeld zijn voor de industrie. Esthetiek is hier niet belangrijk. Antislip des te meer. Olie en vet is nooit ver te zoeken in fabrieks omgevingen, dus het anitslip effect is zeer belangrijk. Dit wordt voornamelijk verkregen door opneningen in de trede te maken. Gaten, rond of vierkant, met opstaande randen hebben zeer goede antislip eigenschappen. Werkschoenen kunnen dit best verdragen, en zo krijg je een veilige traptrede. Dit, samen met het warm galvaniseren, zorgt ervoor dat deze treden in alle weersomstandigheden hun werk goed doen.

Een tuintrap werd jarenlang uitgevoerd met de treden die in de industrie gebruikt werden. Wat goed werd bevonden in de industrie is niet altijd goed in onze tuin. Hier worden andere eigenschappen vereist. 

We zochten een trede die comfortabel, mooi en duurzaam is. De meeste treden in metaal zijn minder geschikt voor vrouwen schoenen. Ook kindervoetjes zijn kwetsbaar op de gangbare industriële tredenAntislip  is een belangrijke factor bij buitentrappen.

Onze trede bestaat uit een aluminium extrusie. Een licht gegolfd oppervlak zorgt voor antislip en voor waterafvoer langs de zijkanten. Op de neus van de trede zijn 2 groeven die kunnen worden voorzien van 2 rubber profielen. Deze zorgen voor een perfecte antislip bij nat weer.

Zijdelings zijn er 2 groeven voorzien, waarin draad M 10 getapt wordt. De trede wordt tussen 2 trapwangen gebout met bouten van M10. De bouten moeten ten minste 30 mm in de trede dragen.

STERKTE:  Testen hebben bewezen dat een trede van 1600 mm breed, 400 kg kan dragen zonder blijvende vervorming. Praktisch kunnen 4 personen van 100 kg naast elkaar staan op de trede.

Sluit Menu