C-mass treden ecologisch

ALUMINIUM: ONEINDIG RECYCLEERBAAR !

“Uit liefde voor onze omgeving en het leefmilieu”

Na zuurstof en silicium is aluminium met 8% het meest voorkomende element in de aardkorst. Het proces waarbij aluminium mineralen worden gevormd; vindt continu plaats. Daarmee is aluminium een van de weinige metalen waarvoor de beschikbaarheid van ruwe grondstof in principe als onbeperkt kan worden beschouwd!

Voor een duurzame samenleving

Naast ijzer is aluminium verreweg het meest gebruikte metaal ter wereld. Dat komt door een aantrekkelijke combinatie van unieke eigenschappen zoals laag gewicht, grote sterkte, vervormbaarheid, eenvoudige bewerking en corrosiebestendigheid. Veel hiervan zijn van belang bij het werken aan een duurzame samenleving.

Besparing van brandstof en CO2-uitstoot

Zo biedt de geringe dichtheid van aluminium (ongeveer een derde van die van staal en koper) in combinatie met de sterkte, tal van mogelijkheden voor gewichtsbesparing. Slim gebruik van aluminium kan bij een middenklasseauto al een verschil van 300 kilo opleveren. Dat betekent een geweldige besparing van brandstof en van CO2-uitstoot!

Een reusachtige bron aan energie

Driekwart van al het aluminium dat ooit is geproduceerd is nog steeds in gebruik. Die vele miljoenen tonnen vormen in potentie een enorme bron van energie, want het omsmelten van aluminium kost slechts 5% van de energie die nodig is voor het produceren van nieuw metaal. Aluminium kan vrijwel oneindig worden gerecycleerd zonder dat het metaal zijn unieke eigenschappen verliest. Bij omsmelten wordt dus niet alleen metaal teruggewonnen, maar wordt per definitie 95% aan energie bespaard.

Veiligheid

Aangezien het een licht materiaal betreft (Alupath is 934 gram/meter) kan het materiaal gemakkelijk op moeilijk te bereiken plaatsen worden gebracht. Er zijn geen hijsmiddelen nodig.

SPECIFICATIES

Gewicht:

0.934 Kg/m (alupath-plank van 1 meter)

Trekvastheid:

150-300 MPa

Legering:

EN AW-6060 T 66

Lineaire uitzetting:

De uitzettingscoëfficiënt bedraagt 28,8.10-6/°C, hetgeen bij een temperatuurverschil van 50 graden een lineaire uitzetting van ongeveer 1 milimeter per meter profiel betekent. Bij montage aan de buitenzijde van een gebouw dient per zijde een speling van minimaal 3 milimeter in acht te worden genomen i.v.m. een grotere lineaire uitzetting door bezonning of kleur van het aluminium.

MONTAGE

OPPERVLAKTEBEHANDELING

Poederlakken, ook wel poedercoaten of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

FABRICAGE METHODE

Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt.

DUURZAAM BOUWEN

Aluminium en roestvaststalen bouwproducten leveren een zeer grote bijdrage aan het duurzaam bouwen. Ze zijn bijzonder goed recyclebaar. De bouwkwaliteit en levensduur worden verbeterd en tegelijkertijd worden de onderhoudskosten verlaagd. Aluminium producten hebben zeer goede mechanische eigenschappen, zijn uiteraard corrosiebestendig en het materiaal is uitstekend geschikt voor oppervlaktebehandelingen als anodiseren of moffelen.

OPSLAG

Aluminium profielen dienen in een droge ruimte opgeslagen en ondersteund te worden, teneinde ongewenste vervormingen en/of uiterlijke onvolkomenheden te voorkomen.

Sluit Menu