Duurzaam bouwen? Kies voor aluminium !

“Uit liefde voor onze omgeving en het leefmilieu”

Na zuurstof en silicium is aluminium het vaakst voorkomende element in de aardkorst. Het proces waarbij aluminium mineralen worden gevormd, vindt continu plaats. Daarmee is aluminium een van de weinige metalen waarvoor de beschikbaarheid van ruwe grondstof in principe als onbeperkt kan worden beschouwd.

Het vaakst gebruikte metaal ter wereld

Naast ijzer is aluminium verreweg het meest gebruikte metaal ter wereld. Dat komt door een combinatie van unieke eigenschappen zoals:

Lichtgewicht
Sterkte
Makkelijk te vervormen
Eenvoudig te bewerken
Corrosiebestendigheid

Besparing van brandstof en CO2-uitstoot

Aluminium is een lichtgewicht. Slim gebruik van aluminium kan een gewone auto al 300 kilogram minder doen wegen met een serieuze besparing van brandstof en van CO2-uitstoot als gevolg!

Duurzaamheid: oneindig recycleerbaar

Driekwart van al het aluminium dat ooit is geproduceerd, is nog steeds in gebruik. Aluminium kan vrijwel oneindig worden gerecycleerd zonder dat het zijn unieke eigenschappen verliest. Duurzaam bouwen? Dan gebruik je dus best aluminium.

Een reusachtige bron aan energie

Omsmelten van aluminium kost slechts 5% van de energie die nodig is voor het produceren van nieuw metaal. Bij omsmelten wordt dus niet alleen metaal teruggewonnen, maar wordt per definitie 95% aan energie bespaard.


SPECIFICATIES

Gewicht:

0.934 kg/m (alupath-plank van 1 meter)

Trekvastheid:

150-300 MPa

Legering:

EN AW-6060 T 66

Lineaire uitzetting:

De uitzettingscoëfficiënt bedraagt 28,8.10-6/°C wat bij een temperatuurverschil van 50 graden een lineaire uitzetting van ongeveer 1 millimeter per meter profiel betekent.

OPPERVLAKTEBEHANDELING

Poederlakken (ook wel poedercoating of poederverven genoemd) is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.

FABRICAGE METHODE

Extruderen is een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt.

OPSLAG

Aluminium profielen moeten in een droge ruimte opgeslagen worden om vervorming te vermijden.

Sluit Menu