Alupath is een mooie, sterke en onderhoudsvrije optie als vloer voor jouw terras. Alles klikt makkelijk en mooi in elkaar. Er zijn dus geen zichtbare schroeven zoals vaak wel het geval is bij houten planken.

Bovendien is Alupath een product van eigen makelij 

Patron Marc legt uit waarom hij Alupath ontwikkelde (video)

 

Waarom ALUPATH? Voordelen op een rijtje

Voelt aangenaam aan de voeten
Zo goed als geen onderhoud nodig
Modern en strak uiterlijk
Mooie lichtinval door geribbelde oppervlak
Antislip
Vele kleuren mogelijk
Roestvrij
Weersbestendig
Sterke en taaie coating

Levensduur tot wel 40 jaar!

Gebruiksvriendelijk kliksysteem
Kan worden gerecycleerd

Geen splintervorming
Geen schroeven
Geen mos of algenvorming
Neemt geen vocht op
Geen kromtrekking
Vervormt nooit
Zet niet uit

Aluminium als terrasvloer?

Aluminium is relatief nieuw om als vloer te gebruiken. Het heeft heel wat voordelen tegenover hout en composiet. Aluminium neemt bijvoorbeeld geen vocht op, zet niet uit en vervormt NOOIT. Aangezien aluminium snel opdroogt is er veel minder mosvorming.

Als specialist in aluminium vloeren ontwikkelden wij ALUPATH. Dit materiaal van eigen makelij heeft heel wat voordelen tegenover hout, vlonder en composiet planken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info. Wij staan je graag persoonlijk te woord!

Strak design, geen onderhoud, makkelijk te plaatsen, levensduur tot wel 50 jaar lang!

Wij leveren ALUPATH aan zowel particulieren als aannemers!
ALUPATH-terrasvloer is onder meer te verkrijgen bij tuincentrum ELS in Laakdal

Weinig of geen onderhoud aan jouw terras

In tegenstelling tot houten terrassen, waar je meestal wel wat onderhoudswerk aan hebt (zoals vernissen of ontmossen), is er aan terrassen met ALUPATH geen enkel onderhoud nodig. En hoopt er toch vuil op na een lange winter? Dan is gewoon even afspoelen al voldoende om je terras weer proper te krijgen!

Geen slipgevaar dankzij ALUPATH

ALUPATH heeft een gegroefd oppervlak en is antislip. Niet alleen ziet dat er mooi uit, het voorkomt ook slipgevaar. De gekleurde beschermlaag in structuurlak zorgt verder voor een extra antislip-oplossing.

Over het materiaal: ALUPATH-aluminium

ALUPATH wordt vervaardigd uit aluminium. Daarna wordt het gemoffeld om het materiaal te beschermen en een kleur te geven. Moffelen of poedercoating wordt ook vaak in de aluminium ramen- en veranda industrie gebuikt. Het is een taaie harde laag, en zeer slijtvast.

Aluminium is een metaal dat meer en meer toegepast wordt in de bouwsector vanwege zijn uitmuntende eigenschappen. Het kan verzaagd worden met gereedschappen voor hout.

Hoe reinig je een ALUPATH-vloer?

Een ALUPATH-vloer is makkelijk te onderhouden en schoon te maken met enkel water en zeep. Reinigen met hoge druk kan, maar zeker niet met freeskop. Spreid de straal en houd tenminste 20 cm afstand. Omdat ALUPATH geen vocht opneemt, droogt het zeer gemakkelijk en snel op. Hierdoor krijgt ook mosvorming weinig tot geen kans.

Hoe voorkom je beschadiging?

Om beschadigingen te voorkomen, voorzie je alle bewegende voorwerpen die op de vloer staan best van de nodige bescherming aan de poten. De normaal voorziene doppen onderaan de meubels volstaan echter.

Scherpe, harde voorwerpen zullen wel krassen maken bij het verplaatsen.

Hoe plaats je Alupath? (instructievideo)

Hoe plaats je een ALUPATH-vloer?

Het plaatsen van ALUPATH is eenvoudig.

Over de ondergrond

Ons ALUPATH-systeem bestaat uit een aluminium profiel dat op een stalen houder geklikt wordt. De houder is gemaakt van een roestvast materiaal. Dit kan rechtstreeks op beton, chape of een houten constructie gelegd worden.

ALUPATH-vloer plaatsen op een oppervlak:

Op een bestaand oppervlak, zoals beton of chape, worden de houders naast elkaar gelegd op zo’n 30 cm van elkaar. Daarin komen de profielen die je er makkelijk inklikt. De houders lijnen zichzelf uit bij elke klik. Je kan in willekeurige volgorde de vloer verder opvullen.

De houders zijn gemaakt voor maximaal 26 ALUPATH-profielen. Je kan verschillende houders achter elkaar leggen. Als de houders te lang zijn, kort je ze best in met een metaal slijpschijf.

ALUPATH-vloer plaatsen op een dak of oneffen oppervlak:

Op een dak of oneffen oppervlak wordt er met tegeldragers gewerkt. Deze zorgen dat het ALUPATH-oppervlak waterpas ligt. Op de tegeldragers worden de houders geplaatst waarin de profielen geklikt worden.

Als je elke meter een ALUPATH profiel inklikt, heb je een geheel dat stabiel genoeg is om makkelijk uit te lijnen. Als het waterpas staat, kan je ontbrekende tegeldragers gewoon onder de houder schijven en aandraaien. Daarna kan je de ALUPATH-profielen verder invullen.

Speciale randafwerking

De randen worden afgewerkt met een speciaal profiel. Het wordt op de dragers bevestigd met boutjes. Zowel kops als zijdelings. Je kan een profiel rondom het platform monteren. De boutjes zitten aan de binnenkant, dus monteer je eerst de randafwerking en daarna vul je het platform in met ALUPATH. Zodoende zie je geen enkele montage schroef.

Een budgetvriendelijke oplossing is een L-profiel plaatsen rondom.
Dit kan gelijmd worden.

Het handige ALUPATH-kliksysteem voor makkelijk en sneller werken

Met ons zelf ontworpen ALUPATH-systeem hoeven er geen vijzen gebruikt te worden. Alles klikt makkelijk in elkaar, wat handig is voor aanleg en eventuele vervanging van planken. Enkel de randafwerking bevat enkele schroefjes uit noodzaak.

Dankzij ALUPATH worden er heel wat werkuren uitgespaard. ALUPATH is lichtgewicht en daarom makkelijk om mee te werken op de werf. Individuele planken kunnen in willekeurige volgorde gelegd worden. Dat vergemakkelijkt het uitlijnen en nivelleren drastisch. Individuele planken kunnen er nadien makkelijk uitgeklikt worden. Beschadigde planken vervangen of een verandering in design wordt kinderspel met ALUPATH.

Kies zelf de lengte voor je ALUPATH-profielen

ALUPATH-profielen kunnen tot wel zeven meter in lengte gaan en op aanvraag zijn ook langere profielen mogelijk. Dat wil zeggen dat je zo goed als altijd kamerbreed kan leggen. Een Alupath profiel is 109.3 mm breed. Samen met een speling van 2.7 mm maakt dat je 112 mm nodig hebt. 9 Profielen naast elkaar maakt 1008 mm.

Donwload hieronder ook de installatiegids voor ALUPATH-vloeren

INSTALLATIE BROCHURE ALUPATH noram website 2018-08-21

Hoe leg je een Alupath-vloer op een dakterras? (video)

 

Alupath antislip: ook bij winterweer (video)

 

Sluit Menu