Alupath tuinvloer systeem.

Alupath is een nieuwe systeemvloer voor buitengebruik. Het is zo goed als onderhoud vrij. geen mosvorming; te reinigen met hogedruk reiniger toegelaten. een perfect egaal vlak. antislip. Makkelijk te monteren.  Naar galerij.

Hieronder een woordje uitleg van de ontwerper.

HET UITZICHT 

Alupath straalt een modern en zeer strak design uit. Het fijn geribbelde oppervlak zorgt ervoor dat de lichtinval zeer mooi oogt. Er zijn vele kleuren mogelijk. Dit geeft je de mogelijkheid om uw persoonlijke kleuren combinatie te maken. Denk aan de uitstraling van een firma.

HET MATERIAAL

Alupath is een terrasvloer profiel voor de professionele sector.

Het is gemaakt van aluminium. Daarna wordt het gemoffeld om het te beschermen en een kleur te geven.

Aluminium is een metaal  dat meer en meer toegepast wordt in de bouwsector vanwege zijn uitmuntende eigenschappen.

Het kan verzaagd worden met gereedschappen voor hout. Moffelen of poedercoating heeft zijn kracht reeds lang bewezen in de aluminium ramen en veranda industrie. Het is een taaie harde laag, en zeer slijtvast. 

HET SYSTEEM

Ons systeem is ontworpen zodat er geen vijzen aan te pas komen. Alles klikt in elkaar . Alleen de rand afwerking bevat enkele schroefjes. Hierdoor worden vele werkuren uitgespaard. Alupath  is lichtgewicht, en daarom makkelijker te verwerken op de werf. Dit zijn vele voordelen tegenover hout composiet.

Alupath profielen kunnen tot 7 meter lang gaan (langere maten op aanvraag mogelijk). Dat wil zeggen dat je in de meeste gevallen ‘kamerbreed’ kunt leggen. Geen openingen tussen de kopse planken.

Individuele planken kunnen gelegd worden in een willekeurige volgorde. Dit vergemakkelijkt het uitlijnen en nivelleren drastisch. En individuele planken kunnen er nadien makkelijk uitgeklikt worden. Beschadigingen of een verandering in design worden hierdoor ‘ a walk in the park’.

Een Alupath profiel is 109.3 mm breed. Samen met een speling van 2.7 mm maakt dat je 112 mm nodig hebt.  9 profielen naast elkaar maakt 1008 mm.

PLAATSING

Het plaatsen van ALUPATH is eenvoudig.

Op een bestaand oppervlak, zoals een beton of chape, worden de houders naast elkaar gelegd. +/- 30 Cm van elkaar. Je klikt ergens een alupath profiel in de houders. De houders lijnen zichzelf nu uit bij elke klik. Nu kan je in willekeurige volgorde de vloer verder opvullen met Alupath profielen .
De houders zijn gemaakt voor maximaal 26 alupath profielen. Als je 2 of meerdere houders achter elkaar legt, is het best deze 1 plank te overlappen. Als de houders te lang zijn, kan je ze best inkorten met een metaal slijpschijf.

Op een dak, oneffen, of niet waterpas oppervlak, wordt er met tegeldragers gewerkt. Deze zorgen dat het alupath oppervlakwaterpas ligt. Op de tegeldragers worden de alupath houders geplaatst. En dan worden de Alupath profielen op de houders geklikt. Als je elke meter een Alupath profiel inklikt, heb je een geheel dat stabiel genoeg is om makkelijk uit te lijnen. Als het pas staat, kan je ontbrekende tegeldragers gewoon onder de houder schijven en aandraaien. Daarna de Alupath profielen verder invullen. Naar galerij.

Om de opbouw even te verduidelijken kan je hieronder een filmpje zien hoe dat in zijn werk gaat.

Animatie van vloer op een dakterras.

HIer zie je hoe je best een alupath vloer op een dak terras legt.

RAND AFWERKING

De randen worden afgewerkt met een speciaal profiel. Het wordt op de dragers bevestigd met boutjes. Zowel kops als zijdelings. Je kan een profiel rondom het platform monteren. De boutjes zitten aan de binnenkant, dus, je monteert eerst de rand afwerking en daarna vul je het platform in met Alupath. Zodoende zie je geen enkele montage schroef.
Een budget vriendelijke oplossing is een L profiel plaatsen rondomrond. Dit kan gelijmd worden.

REINIGING

Alupath onderhouden kan gewoon met water en zeep. Hoogdruk reinigen kan, maar zeker niet met freeskop. Spreid de straal en houdt ten minste 20 cm afstand.

Omdat Alupath 0% vocht opneemt, droogt het zeer gemakkelijk. Hierdoor krijgt mosvorming weinig kans

.

DE ONDERGROND

Ons systeem bestaat uit een aluminium profiel (Alupath) dat op een stalen houder geklikt wordt. De  houder  is gemaakt van een roestvast materiaal.
Dit kan rechtstreeks op beton, chape, of een houten constructie gelegd worden. Naar galerij.

NOOIT MEER VERVORMINGEN

Hout en composiet hout ofvlonderplanken nemen na enkele jaren vocht op. Hierdoor gaan ze vervormen. Dit kan in de dwars richting zijn, maar ook in de hoogte. Het gebeurt met veel kracht waardoor het bevestigings systeem dit niet kan vasthouden.
Met alupath kan dit niet gebeuren. Een aluminium profiel heeft geen enkele reden om krom te trekken. Aluminium ramen bewijzen dit reeds tientallen jaren.
Hieronder enkele voorbeelden hoe de materialen zich kunnen gedragen na verloop van tijd. Het bankirai looppad werd veel te glad en er is een antislip rand geplaatst.

ANTISLIP

Alupath heeft een gegroefd oppervlak voor esthetische en antislip eigenschappen. De gekleurde beschermlaag in structuurlak zorgt verder voor een nog grotere antislip.

BESCHADIGINGEN

Om beschadigingen te voorkomen moeten alle bewegende voorwerpen die op de vloer staan, voorzien zijn van de nodige bescherming aan de poten.  De normaal voorziene plastiek doppen op de meubels volstaan. Scherpe, harde voorwerpen zullen krassen maken bij het verplaatsen. Zand daarentegen zal zich in de groeven veramelen. Hierdoor kan het geen schade aan de vloer toebrengen, en de regen zal het wegspoelen.

Sluit Menu