Alupath Terrasvloeren

Wat is het?

Alupath is een nieuw systeem om terrasvloeren en buitenvloeren te construeren. Het is voornamelijk ontwikkeld om de nadelen van vlonder -, stenen -, en houten vloeren weg te werken. De elementen bestaan uit gemoffeld aluminium. Er zit een fijne ribbel ingewerkt om antislip te verbeteren bij nat weer. Het is een klik systeem om de werkuren drastisch te verminderen. 

Het uitzicht.

De terrasvloeren hebben een geribbeld uitzicht, zoals vele composiet houten vloeren en vlonders er uit zien. Tussen de planken zit een opening van 3 mm om overtollig water af te voeren. Het meeste water zal via de groefjes weglopen in de langsrichting van de plank. De planken worden geklikt in de onderliggende houders, en daardoor is het geheel enorm strak van uitzicht. Het niveau verschil tussen de planken is minder dan een millimeter.  Dat is iets wat je van hout of composiet niet kan zeggen, die na verloop van tijd beginnen leven en kronkelen. Een aluminium profiel heeft geen enkele reden om krom te trekken en vocht heeft er geen invloed op.  Onze planken kunnen geleverd worden tot 7 m lang. Hierdoor heb je minder kopse verbindingen. Wat ook het uiterlijk verbetert.

Het materiaal.

De Alupath planken zijn van aluminium. De houders, waarin de planken worden geklikt zijn van gegalvaniseerd staal. 40 tot 50 jaar roestvast en makkelijk te onderhouden. Er zijn geen vijzen nodig, dus die kunnen ook niet roesten of uitsteken.

De voordelen.

Makkelijk te plaatsen en een zeer strakke uitvoering. Mos vorming en algen hebben op gelakt aluminium geen voedingsbodem. En als, na verloop van tijd in een vochtige hoek er toch algen komen, dan kunnen deze zeer makkelijk verwijderd worden met een waterslang of hogedruk spuit. Chemicaliën zullen nooit hoeven. De terrasvloeren gaan 40 jaar mee en kan daarna zelfs gerecycleerd worden. 

Geef een reactie

Sluit Menu